Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii 8 mai 2016

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește peste 150 de ani de activitate umanitară.
În fiecare an, cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie ajută la nivel mondial milioane de oameni aflați în situație de conflict armat, afectati de criză sau de dezastre naturale.
Ziua de 8 mai este sărbătoarea celor 17 milioane de voluntari și aproape jumătate de million de angajați din întreagă lume ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care contribuie la binele umanității.

 

Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.

Crucea Roșie Română a facut dovada faptului că este “oriunde pentru oricine”. Suntem mândri     că astăzi, în România, prin cei 4.500 de voluntari și peste 250 de angajați, Crucea Roșie dezvoltă proiecte la nivel național, oferă servicii umanitare relevante și în timp util pentru comunitățile vulnerabile, intervine la dezastre, educă pentru sănătate, acordă primul ajutor.

Mulțumesc tuturor celor care oferă o parte din timpul și energia lor Crucii Roșii și îi îndemn pe toți să ne fie alături, să fie generoși, să fie Crucea Roșie!Margareta
Principesa Moștenitoare a României, Custodele Coroanei române
Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România