Ziua Mondiala a Combaterii Violentei asupra femeilor


In perioada 24-28 noiembrie, voluntarii Crucii Rosii Romane, sub indrumarea liderului de grupa, Crisan Florina, si cea a coordonatorului de tineret ,Suhart Szabolcs, au desfasurat un proiect de constientizare asupra violentei domestice.
       Proiectul a fost desfasurat in urmatoarele licee: C.N „Vasile Lucaciu”, C.N „Gheorghe Sincai”, Colegiul Tehnic „George Baritiu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” si Liceul Teoretic Sanitar, unitati de invatamant de pe raza municipiului Baia Mare.

        Prezentarea a avut ca public tinta elevii din liceele mentionate anterior,iar scopul proiectului a fost acela de a ii informa cu privire la formele de violenta,consecintele pe care acestea le au asupra unei persoane, atat din punct de vedere fizic cat si psihic si felul in care persoanele abuzate pot cere ajutor specializat.
        Pentru demararea acestui proiect am primit un sprijin deosebit din partea Asociatiei Artemis, aceasta fiind in acelasi timp si punctul de sprijin al victimelor violentei domestice.