Colecta jucarii pentru copii

 

 

Sufletul unui copil inocent se umple de fericire în momentul în care primeşte o jucărie...Dar un copil sărman?Defavorizat din centrele de plasament,de la casele de copii,ba chiar şi copii  claselor 0 ,de  ce să nu poată simţii bucuria copilăriei?! copilărie ajută la dezvoltarea acestuia ca  şi individ în societate? Joaca ajută foarte mult la formarea personalităţii,dar dacă nu are cu ce să se joace,se simte trist,retras,joaca doar la calculator(dacă există) poate fi mai periculoasă,deoarece copilul nu interacţionează direct cu alţi copii;scopul e regăsirea jocului în echipă,împreună,joaca vazută altfel interacţionând cu alţi copii,imaginaţia se dezvoltă altfel,se face şi mişcare totodată(jucându-te doar la calculator,îţi formezi o lume unde doar tu guvernezi,te joci doar după regula ta,însă jucându-te cu alţi copii se fac anumite reguli ale jocului,echipe,coechipieri,etc.) Mulţi părinţi nevoiaşi nu îşi permit să le cumpere jucării copiilor,abia având bani să plătească taxele şi pentru hrana cea de toate zilele,lipsa jucariilor poate fi simţită şi în anumite instituţii de plasament,case de copii..

         Să fii părinte e cel mai frumos lucru pe lume. Fi părinte spiritual,contribuie la educaţia şi împlinirea unui copil!

         De ce avem nevoie ?

Lucruri mărunte pentru tine,dar pentru alte persoane care nu au aceeaşi poziţie socială ca şi tine, au o însemnătate enormă!

 

Colecte de jucarii folosite şi/sau noi,cărţi de colorat,creioane colorate,jocuri pentru dezvoltarea personalităţii,jocuri de echipe,etc,prin parteneriatul/ajutorul Bisericilor Catolice din Baia Mare,sau poţi oferii donatii,direct la sediu CRR,filiala Maramureş.

Durata şi programul proiectului va fi :

    -intre 4 Noiembrie si 6 Ianuarie,colectele si donatiile directe

 

    -colecta la biserici ,duminica,intr-un loc special amenajat,

 

    -donatiile directe la sediu,intre orele 09-15,de luni pana vineri

 

BISERICI PARTENERE:

Romano-catolice:

Sfanta Treime ( Strada 1 mai nr.9 )

Sfantul Iosif ( Strada G.Cosbuc nr.56 )

Cristos Regele Universului ( Strada Valea Rosie nr.12 )

Anton de Padova ( Piata Pacii nr.16 )

Greco-catolice:

Sfanta Cruce ( B-dul Independentei nr. 12 )

Sfanta Maria ( B-dul Unirii nr.11A )

Buna Vestire ( Strada Agriculturii nr.8 )

            Fi mai bun! DĂRUIEŞTE !