Stiri

De 140 de ani, Crucea Roșie Română se află în prima linie a asistenței umanitare


Crucea Roșie Română a împlinit ieri 140 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat.
Pentru a marca acest moment istoric, a fost dezvelită o placă aniversară la sediul Crucii Roșii Române din București, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Președinte Crucea Roșie Română, a domnului Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română, președinți și directori ai filialelor organizației, voluntari și angajați.  Evenimentul va continua la Palatul Elisabeta, cu o recepție la care au fost invitate personalități din Președinție și Guvernul României, oameni de cultură, reprezentanți ai societății civile, ai Corpului Diplomatic, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Române.

Citeşte mai departe: De 140 de ani, Crucea Roșie Română se află în prima linie a asistenței umanitare

Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii 8 mai 2016

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește peste 150 de ani de activitate umanitară.
În fiecare an, cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie ajută la nivel mondial milioane de oameni aflați în situație de conflict armat, afectati de criză sau de dezastre naturale.
Ziua de 8 mai este sărbătoarea celor 17 milioane de voluntari și aproape jumătate de million de angajați din întreagă lume ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care contribuie la binele umanității.

Citeşte mai departe: Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România Ziua Internațională a Crucii...

Ziua Mondiala a Combaterii Violentei asupra femeilor


In perioada 24-28 noiembrie, voluntarii Crucii Rosii Romane, sub indrumarea liderului de grupa, Crisan Florina, si cea a coordonatorului de tineret ,Suhart Szabolcs, au desfasurat un proiect de constientizare asupra violentei domestice.
       Proiectul a fost desfasurat in urmatoarele licee: C.N „Vasile Lucaciu”, C.N „Gheorghe Sincai”, Colegiul Tehnic „George Baritiu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” si Liceul Teoretic Sanitar, unitati de invatamant de pe raza municipiului Baia Mare.

Citeşte mai departe: Ziua Mondiala a Combaterii Violentei asupra femeilor

Ziua Internationala a Voluntarului


Pe parcursul zilei de 6 decembrie am demarat o actiune de Team-Building cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarului.
A fost o zi plina de invataturi si distractie atat pentru noi cat si pentru restul ONG-urilor participante.
Au participat si  cei de la Asociatia DEIS, Team For Youth Association si Fundatia de Voluntari Somaschi Baia Mare.

O SCENETA, UN ZAMBET, UN SCOP NOBIL


Vineri, 13 iulie, Societatea Nationala de Cruce Rosie - Filiala Maramures a initiat proiectul "O SCENETA, UN ZAMBET, UN SCOP NOBIL". Obiectivul acestui proiect a fost strangerea de fonduri pentru cumpararea de rechizite scolare pentru un numar de 30 de copii din localitatea Ticau, judetul Maramures, cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani, care au o situatie materiala precara .
Copiii au fost constientizati ca scoala este locul unde se educa, unde isi formeaza un caracter, depinzand de profesori si colegi. Scoala ne ajuta, nu numai cu faptul ca deprindem noi informatii, abilitati, iar creierul nostru adopta o capacitate mai mare de gandire dar este si o modalitate prin care putem scapa de saracie pentru ca avand studii avem posibilitatea de a gasi o slujba buna, respectabila.

Citeşte mai departe: O SCENETA, UN ZAMBET, UN SCOP NOBIL

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a împlinit 151 de ani de activitate


In 8 mai 2014, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie aniversează 151 de ani de activitate.
În fiecare an, data de 8 mai marchează sărbătorirea celor 13 milioane de voluntari din întreagă lume care își aduc contribuția pentru binele umanității. Ei sunt oamenii care se dedică Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.
În ciuda numărului tot mai mare de provocări precum dezastrele naturale, violența, conflictele armate, schimbările climatice sau foamea, acești voluntari din întreaga lume demonstrează ca le pasă și contribuie astfel la îndeplinirea obiectivelor Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Citeşte mai departe: Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a împlinit 151 de ani de activitate

Mihaela Geoana in vizita la Crucea Rosie Maramures


La acest sfarsit de saptamana, doamna Mihaela Geoana, presedinta Societatii Nationale de Cruce Rosie Romania, a efectuat o vizita in judetul Maramures.
Inainte de a ajunge la sediul Filialei de Cruce Rosie a avut mai multe intrevederi la diverse institutii din Baia Mare.  
In cadrul acestei vizite s-a discutat despre voluntari, activitatile acestora si depre cresterea numarului de parteneri pe care le are Filiala judeteana de Cruce Rosie.

Citeşte mai departe: Mihaela Geoana in vizita la Crucea Rosie Maramures

Voluntarii Crucii Rosii la scolile din Baia Mare


Joi, 10.04.2014 -  implicarea unor elevi din cadrul scolii Ion Luca Caragiale in demonstrarea unor masuri de prim ajutor. Dupa s-a discutat despre ce inseamna si ce presupune primul ajutor acestia au dorit sa le faca o demonstratie si colegilor din scoala. Astfel, acestia au avut de tratat o victima cu fractura deschisa la tibie si hemoragie masiva la antebrat. S-au grupat pe doua perechi si au acordat prim-ajutor victimei, iar in tot acest timp unul dintre ei acorda suport moral victimei. La sfarsit au fost mandrii de faptul ca s-au descurcat! Am raspuns de asemenea intrebarilor venite din public,care s-a aratat interesat de activitatea desfasurata.

Citeşte mai departe: Voluntarii Crucii Rosii la scolile din Baia Mare

Colecta jucarii pentru copii

 

 

Sufletul unui copil inocent se umple de fericire în momentul în care primeşte o jucărie...Dar un copil sărman?Defavorizat din centrele de plasament,de la casele de copii,ba chiar şi copii  claselor 0 ,de  ce să nu poată simţii bucuria copilăriei?! copilărie ajută la dezvoltarea acestuia ca  şi individ în societate? Joaca ajută foarte mult la formarea personalităţii,dar dacă nu are cu ce să se joace,se simte trist,retras,joaca doar la calculator(dacă există) poate fi mai periculoasă,deoarece copilul nu interacţionează direct cu alţi copii;scopul e regăsirea jocului în echipă,împreună,joaca vazută altfel interacţionând cu alţi copii,imaginaţia se dezvoltă altfel,se face şi mişcare totodată(jucându-te doar la calculator,îţi formezi o lume unde doar tu guvernezi,te joci doar după regula ta,însă jucându-te cu alţi copii se fac anumite reguli ale jocului,echipe,coechipieri,etc.) Mulţi părinţi nevoiaşi nu îşi permit să le cumpere jucării copiilor,abia având bani să plătească taxele şi pentru hrana cea de toate zilele,lipsa jucariilor poate fi simţită şi în anumite instituţii de plasament,case de copii..

         Să fii părinte e cel mai frumos lucru pe lume. Fi părinte spiritual,contribuie la educaţia şi împlinirea unui copil!

         De ce avem nevoie ?

Lucruri mărunte pentru tine,dar pentru alte persoane care nu au aceeaşi poziţie socială ca şi tine, au o însemnătate enormă!

 

Colecte de jucarii folosite şi/sau noi,cărţi de colorat,creioane colorate,jocuri pentru dezvoltarea personalităţii,jocuri de echipe,etc,prin parteneriatul/ajutorul Bisericilor Catolice din Baia Mare,sau poţi oferii donatii,direct la sediu CRR,filiala Maramureş.

Durata şi programul proiectului va fi :

    -intre 4 Noiembrie si 6 Ianuarie,colectele si donatiile directe

 

    -colecta la biserici ,duminica,intr-un loc special amenajat,

 

    -donatiile directe la sediu,intre orele 09-15,de luni pana vineri

 

BISERICI PARTENERE:

Romano-catolice:

Sfanta Treime ( Strada 1 mai nr.9 )

Sfantul Iosif ( Strada G.Cosbuc nr.56 )

Cristos Regele Universului ( Strada Valea Rosie nr.12 )

Anton de Padova ( Piata Pacii nr.16 )

Greco-catolice:

Sfanta Cruce ( B-dul Independentei nr. 12 )

Sfanta Maria ( B-dul Unirii nr.11A )

Buna Vestire ( Strada Agriculturii nr.8 )

            Fi mai bun! DĂRUIEŞTE !