Activitati si programe

De la ABC la TBC


Voluntarii Societății Naționale de Cruce Roșie-Filiala Maramureș au început să promoveze în școlile și liceele din Baia Mare lupta împotriva Tuberculozei(TBC), prin intermediul proiectului "De la ABC la TBC". Acest proiect are ca scop informarea tinerilor despre efectele, riscurile, modalitățile de transmitere și de prevenire ale Tuberculozei. Voluntarii au susținut deja acest proiect in fața elevilor de la școala \"Dimitrie Cantemir\" si a celor de la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare, urmând, pe durata anului școlar, și alte instituții de învățământ.

Dinți sănătoși - Copii sănătoși


Astăzi, 27 ianuarie 2016, în cadrul Centrului Social Multifuncțional Rivulus Pueris, a avut loc acțiunea „Dinți sănătoși - Copii sănătoși".
La această acțiune au participat 101 copii din ciclul primar, de la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu" . Acțiunea a avut ca scop promovarea igienei orale și importanța acesteia în viața de zi cu zi. Copiii au vizionat filmulețe educative, iar la finalul acțiunii fiecare copil a colorat un dinte pe care apoi l-a aplicat pe globul dintelui sănătos . La această acțiune au ținut prezentări asistentul medical de la cabinetul școlar , precum și domnul doctor Alexandru Ilieș din cadrul Serviciului Sănătate . Partener al acțiunii a fost Crucea Roșie - filiala Maramureș care a oferit copiilor câte o pastă de dinți.’

Voluntarii Crucii Roşii Maramureş la Asociaţia Cercetaşii Munţilor


Sâmbătă,23 Ianuarie, voluntarii Crucii Roşii Maramureş au fost invitaţi de către Asociaţia Cercetaşii Munţilor în una din ieşirile lor,la Cetăţele, fiind totodată rugaţi să ţină şi un atelier de prim ajutor. Cercetaşele prezente la activitate au fost încântate,fiind curioase să afle mai multe despre cum ar trebui să reacţioneze în diferite situaţii pe care le pot întâlnii în drumeţiile lor. Fiecare s-a descurcat excelent, la sfârşit unele exprimându-şi dorinţa de a devenii voluntari la rândul lor.