Doneaza timp

În perioada 3-5 decembrie 2008, Crucea Roşie Română a desfăşurat Campania de promovare a voluntariatului "Donează timp!". În Piaţa Universităţii din Bucureşti, a fost deschis "Centrul de colectare de timp", unde persoanele dispuse să facă voluntariat, au avut ocazia să afle de la voluntarii cu experienţă ai Crucii Roşii cum îşi pot folosi timpul liber într-un mod util şi plăcut. 

Un ceas uriaş, simbol al voluntariatului, a fost postat în Piaţa Universităţii, iar persoanele care şi-au exprimat dorinţa de a-şi oferi timpul liber pentru a fi voluntari, au scris prenumele pe un biletel, pe care l-au lipit pe cadranul ceasului. În trei zile de campanie, ecranul a devenit neîncăpător pentru cele 400 de persoane care şi-au exprimat dorinţa de a deveni voluntari ai Crucii Roşii.

Vineri, 5 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, Campaniei Donează Timp i s-au alăturat vedete, personalităţi şi oameni de sport, cunoscute pentru activitatea lor umanitară: Andreea Marin Bănică, Amalia şi Ilie Năstase, Andreea Esca, Monica Bârlădeanu, Marina Almăşan, Luminiţa Anghel, Veronica Savanciuc, Cristiana Copos, Oana Cociasu, Mihai Albu, Aura Urziceanu, Trupa Animal X.